Een gewone dag bij Vikas, Malyn en Thijn

30 apr 2022 | een kijk in de fotoreportages, Met een plus

Jezelf kunnen zijn, het mooiste wat er is.

Toen ik bij Vikas, Malyn en Thijn op bezoek ging, wist ik dat ik terecht zou komen in een gezin waar autisme een groot deel van hun leven is. Er werd voldoende informatie uitgewisseld op voorhand en tijdens de day in the life sessie zelf was er ruimte voor iedereen om helemaal zichzelf te kunnen zijn.

Toen ik aankwam was de grootmoeder er nog. Die was blijven slapen. Extra mooi om de momenten van haar met haar kleinkinderen te kunnen vastleggen. De band tussen grootmoeder en kleinkinderen is overduidelijk heel sterk. Na haar vertrek ging iedereen in het gezin verder met z’n eigen ding.

Vikas speelde met sensorisch materiaal en stofzuigde met veel plezier terwijl Malyn dan weer vrolijk op de zetels sprong, danste en haar mama’s fototoestel ontdekte. Thijn daarentegen die gamede en tekende. Papa verving de banden van de auto en mama bekeek haar plantjes en ging wat lezen met een geluidswerende hoofdtelefoon op.

 Ik vind heerlijk om deze doodgewone momenten te mogen vastleggen. Ergens mogen binnen komen en zien dat het vertrouwen in mij zo groot is, dat niemand opkijkt als ik beweeg en mijn ding doe. Op die manier kan ik jullie in je mooiste en puurste vorm vastleggen. Heerlijk!

Genieten jullie mee?