Waarom een zichtbare beperking?

11 mrt 2021 | Informatie, Met een plus

Ik ben nu twee maand en half sinds het eerste moment waarop ik het idee kreeg kinderen en volwassenen met een beperking te willen fotograferen en met name een zichtbare beperking.

Ik liet het idee rijpen, zocht gezinnen en ben nu volop mijn portfolio aan het uitbouwen met de fotoshoots die ik van deze gezinnen doe. Steeds vaker komt nu ook de vraag ‘Kimberley, waarom gezinnen met een zichtbare beperking?’.

Om te beginnen hoeft het geen zichtbare beperking te zijn, maar ik ken heel veel gezinnen met kindjes met onzichtbare beperking. Van al mijn fotoshoots die ik al deed waren er tot nu toe 2 gezinnen waarbij geen enkel gezinslid een beperking had. Je zou het nochtans niet zeggen als je mijn huidige portfolio bekijkt. Ah nee, je ziet het niet. Om mij portfolio dus kracht bij te zetten en duidelijk te maken wat ik wil, moet ik dus op zoek naar gezinnen met zichtbare beperkingen.

Maar wat wil ik dan eigenlijk?
Als mama van 5 kindjes met een onzichtbare beperking weet ik dat het allemaal niet zo gemakkelijk is. Met je kinderen een fotoshoot laten doen is hoe dan ook een uitdaging, beperking of niet. Als je kinderen extra zorgen hebben en je moet rekening houden met prikkels, aanrakingen, niet kunnen stil staan, sondevoeding, dingen die mee moeten om je kind rustig te houden, … dan komt er nog meer bij kijken en is de zin vaak over.

Ik wil dat elk gezin, met of zonder een gezinslid met beperking, prachtige foto’s als herinnering heeft. Ik wil met mijn expertise, geduld en flexibiliteit elk gezin de kans geven om te ervaren wat de kracht van professioneel gemaakte foto’s is. Zo kunnen deze gezinnen mij als fotograaf boeken, een geweldige tijd beleven met hun gezin, kunnen genieten van elkaar, spelen, lachen, huilen, … en dat alles zonder rekening te moeten houden met de fotograaf die misschien binnen een uur weer weg moet.

Wat voorzie ik waardoor het anders is?
Voorbereiding! Alles begint met een goede voorbereiding. Als je bij mij boekt, dan krijg je al meteen de optie om aan te geven of je kind iets nodig heeft ter voorbereiding. Een foto van mij, stemopname, schema van het verloop van de fotoshoot, …

Extra tijd! Ik reken altijd extra tijd, altijd. Zo hoeven jullie te denken ‘Sh*t, we hebben maar een uur en na een half uur staat mijn kind hier nog te roepen dat die niet op de foto wil.’ Dan is dat maar zo. Stel dat ik toch op een bepaald punt weg moet en het is niet gelukt, dan lossen we dat op.

Mijn expertise! Ik heb heel wat ervaring met kindjes met een beperking, vanuit mijn eigen gezin, door kindjes met een beperking op te vangen, alsook tijdens fotoshoots. Je kan er vanop aan dat als je mij boekt, ik weet wat ik doe en dus hoef jij je daar helemaal geen zorgen over te maken.

Geduld, rust en enthousiasme! Deze 3 dingen bezit ik als geen ander. Ik zorg ervoor dat jullie helemaal jullie zelf kunnen zijn en als het nodig is dan lig ik op de grond, ga ik met je kind spelen, dans en zing ik (opgelet, ik zing vals), loop ik door water dat dieper is dan mijn schoenen aankunnen, doen we een praatje of ik doe niets en doe alsof jullie er niet zijn. Net dat wat jullie nodig hebben.

Waarom ik dit dus doe?

Omdat iedereen het verdient om te stralen!