Nummer 25 lifestyle fotograaf 2021!

20 jan 2022 | Informatie

Say what?!
16 januari 2022 zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Die dag sijpelde ‘s avonds het bericht binnen dat ik nummer 25 lifestyle fotograaf van de wereld ben! Hoe dan?! 1 jaar bezig als professioneel fotograag en dit al bereiken… Dromen komen echt uit!

Wat is dat die lifestyle fotografen wedstrijd?

Lifestyle fotografie is eigenijk portretfotografie, maar dan niet zo stijf als je denkt als je ‘portret’ hoort. Het is op locatie en dus niet in een studio. Ik pas me dus aan als fotograaf aan de locatie en het bijhorende licht, de achtergrond, de attributen daar aanwezig, …

Als fotograaf ga ik dus tot het uiterste om jullie kinderen en gezin vast te leggen op de meest echte, unieke, levendige manier die maar kan. Kortom geen stijf portret met fake smile, maar jullie zoals jullie echt zijn.

Aan deze wedstrijd mag je niet deelnemen met foto’s van je eigen kinderen bijvoorbeeld. De bedoeling is om je kennis en kunnen echt te tonen en dus met kinderen en gezinnen die je niet (zo goed) kent op een locatie die niet voorspelbaar is.

Even terug naar het begin…

In april 2021 dacht ik bij mezelf ‘Zou ik we al meedoen met zo’n wedstrijden? Dat heeft toch nog geen zin.’ maar uiteindelijk won de ‘Wie niet waagt, niet wint!’ mentaliteit. Ik betaalde voor het lidgeld en was me er ten stelligste van bewust dat ik de eerste inzendingsmogelijkheid al had gemist. Nog 3 te gaan, maar hé… 1 award winnen in 2021 zou voor mij al genoeg zijn. Die top 100, daar was ik nog zo niet mee bezig.

Zomer 2021

En toen werd het zomer en zag ik plots dat ik getagd werd op het Instagram account van Lifestyle Photographers met onder de foto dat ik een award had gewonnen met de des betreffende foto. Ik helemaal in shock vloog naar mijn computer en opende de website. Ik had niet zomaar 1 award gewonnen. Nee! Ik won er maar liefst 5 in die ronde! Ik wist niet waar ik het had!

De volgende ronde won ik geen en de laatste ronde stuurde ik op de valreep mijn foto’s nog in. Ja, zo meedoen aan wedstrijden vraagt toch wat extra planning en werk. Niet weinig extra werk ook niet. Je moet namelijk foto’s gaan uitkiezen, foto’s in een bepaald formaat opslaan, een bepaalde naam geven, insturen voor de aangegeven datum, bij het insturen ook nog bij elke foto’s wat gegevens invullen, …

Maar dus…

De laatste ronde

Het is altijd even wachten op de resultaten maar 16 januari 2022 was het dan zover. Ik won nog eens 2 awards wat het eind totaal op 7 bracht. Niet slecht om maar 3 van de 4 keer te hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Tot ik zag dat ik ook effectief die top 100 heb gehaald en meer nog… Plaats 25 had weg gekaapt! WAAAAAAAATTTT?! Jawel, plaats 25 van in de lijst van lifestyle fotografen van de wereld. Hoe zot is dat?!

Dit was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder jullie. Dankzij jullie vertrouwen in mij als fotograaf, kon ik ontzettend veel fotograferen het voorbije jaar. Ik heb de mogelijkheid gehad om te groeien dankzij jullie. Ik deed ook een 1-op-1 coaching en volgde tal van opleidingen. Ik werd gesteund van aan de zijlijn door familie en vrienden tijdens deze intensieve periode. Het is dus echt mede dankzij jullie dat ik dit heb kunnen bereiken. Ik kan daarvoor niet genoeg ‘Dankjewel!’ zeggen.

En nu, nu ben ik klaar om 2022 in te vliegen en te knallen voor meer. Doelen zijn gezet, dromen nog groter gemaakt. Let’s do this!

Ook jij kan je eigen dromen waar maken.